Over (gemiste) kampioenschappen en (stille) hoop

Geplaatst op 28-05-2024 door Tom Officier

Stephan is erg content met de drie kampioenschappen waar hij deelgenoot van was. Met zijn cluppie uit Wormerveer, het kampioenschap oplosgebeuren SGS en natuurlijk ons zaterdagteam! Er had nog eentje bij gekund. Maar door toedoen van En Passant werd het eerste SOS team van Hoogland nog op de valreep gepasseerd door SGA.
En nog een ander kampioenschap werd nipt gemist. Door het eerste viertal. Net zoals bij het zaterdagteam bleek hier slechts een schamel halfje beslissend te zijn! Als Laren met 2,5-1,5 van Hoevelaken gewonnen had dan hadden Jan S, Harm, Freek en ik twee kampioenschappen dit seizoen kunnen bijschrijven. Maar het werd 2-2 daaro in Hoevelaken.

Even terug naar de centrale eindronde in de klasse waar Hoogland 1 uitkomt. Deze werd gespeeld in de mooie locatie in de bossen nabij Ermelo. De Schakel, een veteranenontmoetingscentrum waar veteranen, militairen en burgers zich kunnen ontspannen speelden 10 teams waarvan de meesten om des keizers baard. Alleen voor ons dus en SGA stond het kampioenschap op het spel. Ikzelf verloor al vrij snel. Je zou zeggen dat ik mij in die militaire omgeving erg senang zou moeten voelen maar een aantal jaar geleden werd ik ook al op een nare nederlaag getrakteerd. En daarbij kost een flesje Hertog Jan daar 3 hele euro’s. Het is trouwens mijn laatste optreden in de hoofdmacht (voorlopig?) want deze officier ontfermt zich (weer) over het tweede achttal. Op weg  naar promotie! Hopelijk voelt iemand anders zich geroepen om de verrichtingen van ons vlaggenschip de club deelgenoot te maken op de website.
Ook Niels, Szabi en Lucas verloren. Waar zeker veel meer ingezeten had….stuk, kwaliteit bleek allemaal niet voldoende voor zelfs een resultaat.
Onze held werd Marco. Die de sterkste speler uit deze klasse, Henk Vedder op remise hield.

De andere topper uit de regio Eemland, Tim Grutter wipte met zijn team SGA 1 zodoende net in de laatste wedstrijd over ons heen. Tim greep zodoende de tweede titel dit jaar in teamverband. Eerder wist hij met zijn team Kennemer Combinatie zich als beste tiental van schakend Nederland te bekronen. Nu weet ik dat Tim weer lid wordt bij ons. Wellicht kan hij Hoogland 1 bij de hand nemen naar wel een kampioenschap….Maar dat dit stille hoop blijft is toch welbekend. Tim blijft gewoon bij SGA spelen.

O ja voor een meer inhoudelijk verslag over onze wedstrijd zie het stukje van Lucas binnenkort op onze site.