SV Hoogland

Sv Hoogand is de schaakvereniging voor schakers van jong en oud, voor beginners en gevorderden in Amersfoort en omgeving.
Centrale doelstelling van sv Hoogland is om iedereen op een plezierige manier (en ieder op zijn eigen niveau) te laten genieten van het schaakspel. Om dit mogelijk te maken worden de volgende activiteiten georganiseerd:

Interne competitie
  Er wordt gespeeld om het clubkampioenschap

Interne snelschaak- en rapid competitie
  Spannend en sensationeel…..

Externe competitie, achttallencompetitie
Spelend binnen de SOS-competitie, een samenwerkingsverband van drie regionale onderbonden van KNSB ( = Koninklijke Nederlandse Schaakbond),  momenteel met 1 achttal in de hoogste klasse, 1 achttal  in de tweede klasse, en 1 achttal in de 3e klasse.

Externe competitie, viertallencompetitie , Spelend binnen de SOS-competitie, een samenwerkingsverband van drie regionale onderbonden van de KNSB ( = Koninklijke Nederlandse Schaakbond),  nu met 4 viertallen.

• Het Enige Echte Caféschaaktoernooi in Amersfoort, een jaarlijks groots schaakevenement.

• Jaarlijks een schaakcursus, bij voldoende deelname.

De senioren spelen op de maandagavond, vanaf 20 .00 uur.
Speellocatie: De Inham, Hamseweg 40, Hoogland

Contributie per jaar: senioren € 130,00.

Contributie per jaar: junioren € 85,00.

Inlichtingen:
Henk van Diermen tel: 033 2983879
email: secretaris@schakeninhoogland.nl

Kom eens vrijblijvend langs om mee te schaken en de sfeer te proeven!!

JEUGD

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De jeugd schaakt op de dinsdagavond: de jongsten van 17.30 tot 18.30 uur, de iets oudere kinderen van 18.30 tot 19.30 en de oudste kinderen van 19.45 tot 21.00 uur.

Jeugdleider: Ton Schillemans tel: 06-53958360

Leeftijd
Je bent nooit te jong of te oud om te leren schaken. Vanaf 6 jaar kan je bij ons al mee doen..

Training
Er wordt lesgegeven volgens de zgn. Stappenmethode, van stap 1(spelregels) t/m stap 6(vergevorderd). Per stap/groep is er een aparte trainer/ster. Na elke stap kan er een examen worden gemaakt, bij een voldoende resultaat ontvang je een diploma. Meer gevorderde spelers worden aangemoedigd aan (regionale) trainingen mee te doen, of krijgen extra training aangeboden.

Interne competitie
Verder zijn er nog een aantal interne competities waar je tegen andere kinderen van de vereniging speelt, verdeeld in vijf groepen: Startersgroep, Pupillengroep, Juniorengroep, Meestergroep en de Kroongroep en, elk met de eigen leid(st)er. De met trots te behalen prijzen zijn… prachtige bekers.
Enkele jeugdspelers doen ook mee aan de interne competitie van de senioren.

Externe competitie
De regionale schaakbond, de SGS (Stichts-Gooise Schaakbond) organiseert een externe competitie. Hieraan kunnen teams van vier jeugdspelers in hun eigen leeftijdsgroep meedoen. Ze spelen tegen teams van andere verenigingen in de regio.

Meer weten? Kom eens langs!
Als je meer wilt weten over de vereniging, dan kan je het beste een paar keer op onze clubavond komen kijken of meedoen. Stuur dan eerst een mailtje, voor verdere informatie en dan spreken we af wanneer je komt, naar: jeugdleider@schakeninhoogland.nl.

Jeugdleider: Ton Schillemans tel: 06-53958360

Speellocatie Jeugd: Dorpshuis “De Neng”, Engweg 7, 3828CJ Hoogland.