Schoolschaak 2016

Het Schoolschaaktoernooi

Amersfoort, oktober 2015

Beste vertegenwoordiger van uw basisschool,

De Schaakvereniging Hoogland organiseert wederom het schoolschaaktoernooi van de gemeente Amersfoort. We nodigen u uit om met een of meer teams mee te doen.

Op woensdag 27 januari (in De Bieshaar in Hoogland) en op woensdag 3 februari 2016 (in Het Zwaluwnest in Vathorst) vinden de voorronden plaats. Op woensdag 10 februari 2016 de finales.

De woensdagmiddagen beginnen om 14.45 uur met de aftrap en om 15.00 uur de eerste partij. Het duurt tot ongeveer 17.45 uur.

Er zal gespeeld worden in teams, bestaande uit vier kinderen (eventueel een vijfde als roulerende reserve kan). De kinderen dienen bekend te zijn met de schaakregels, maar verder is geen enkel schaakniveau vereist. Iedere school mag meerdere teams inschrijven, waarbij het eerste team als sterkste team geldt.

Het toernooi kent twee categorieën:

– De middenbouw (voor kinderen in de groepen t/m groep 5)

– De bovenbouw (voor kinderen uit groep 6, 7 en 8)

Bij het inschrijven van het team bepaalt het kind in de hoogste groep de categorie!!

Het maximum aantal teams is 48. Vorige jaren deden er echter al een kleine 40 teams mee, verdeeld over de twee locaties. Bij de aanmelding kan de voorkeurslocatie aangegeven worden. Ik hou met uw voorkeur rekening bij het verdelen van de teams. Vanwege de organisatie vraag ik de teams tijdig in te schrijven, want vol is vol!!

De inschrijving van de teams sluit op 15 januari 2016 of eerder als het maximum aantal teams is bereikt. De kosten, inclusief een consumptie voor iedere speler, bedragen € 4,- per speler, te voldoen bij aanvang van het toernooi.

Inschrijven kan op twee manieren:

– Via het initiatief van de gemeente Amersfoort: www.schoolsportamersfoort.nl of

– Via bijgevoegd aanmeldingsformulier

Na aanmelding ontvangt u een week voor het toernooi nog de laatste informatie. Doet u met meer dan twee teams mee, dan kunt u meerdere formulieren mailen.

De voorronden van het toernooi wordt in 5 ronden gespeeld, met een partijduur van ongeveer 30 minuten. Er is voor ieder kind een herinneringsvaantje.

Op 11 februari zal de finale worden gespeeld in Het Zwaluwnest. Aan het einde van die middag wordt het toernooi afgesloten met een prijsuitreiking. Bekers zijn er voor de teams, die op plaats een, twee en drie eindigen voor elke categorie. De drie teams van de bovenbouw mogen tevens deelnemen aan het regionale schoolschaaktoernooi; dat wordt op zaterdag 12 en 19 maart 2016 gehouden in Amersfoort.

Deelname aan het toernooi is op eigen risico. De organisatie is niet aansprakelijk voor vermissing, ontvreemding of beschadiging van eigendommen van deelnemers.

Heeft u nog verdere vragen, dan kunt u mij e-mailen.

Tot ziens op het toernooi!

Met vriendelijke groeten,

Schaakvereniging Hoogland,

Ton Schillemans

jeugdleider@schakeninhoogland.nl

06 – 5395 8360