Jeugd

De jeugd schaakt op de dinsdagavond:

de jongsten van 17.30 tot 18.25 uur;

de iets oudere kinderen van 18.30 tot 19:30 uur;

de meer ervaren jeugd van 19:45 tot 21:00.

Jeugdleider is Ton Schillemans tel: 06-53958360

Leeftijd
Je bent nooit te jong of te oud om te leren schaken. Wel is het handig als je al weet hoe de stukken gaan.

Training
Er wordt lesgegeven volgens de zgn. Stappenmethode, van stap 1(spelregels) t/m stap 6(vergevorderd) Per stap/groep is er een aparte trainer/ster. Na elke stap kan er er een examen worden gemaakt, bij een voldoende resultaat ontvang je een diploma. Meer gevorderde spelers worden aangemoedigd aan (regionale) trainingen mee te doen, of krijgen extra training aangeboden.

Interne competie
Verder zijn er nog een aantal interne competities waar je tegen andere kinderen van de vereniging speelt, verdeeld in vijf groepen: Startersgroep, Pupillengroep, Juniorengroep, Meestergroep en de Kroongroep, elk met de eigen leid(st)er. De met trots te behalen prijzen zijn… prachtige bekers.
Enkele jeugdspelers doen ook mee aan de interne competitie van de volwassenen.

Externe competitie
De regionale schaakbond, de SGS (Stichts-Gooise Schaakbond) organiseert een externe competitie. Hieraan kunnen teams van vier jeugdspelers in hun eigen leeftijdsgroep meedoen. Ze spelen tegen teams van andere verenigingen in de regio.

Meer weten? Kom eens langs!
Als je meer wilt weten over de vereniging, dan kan je het beste een keer op onze clubavond komen kijken of meedoen. Je kan ook mailen: jeugdzaken@schakeninhoogland.nl.
Contributie per jaar: € 85,00.

Speellocatie Jeugd: Dorpshuis “De Neng”, Engweg 7, 3828 CJ te Hoogland