Kampioenen, kibbelingen en katers

Geplaatst op 16-04-2024 door Tom Officier

Op die mooie zaterdag schaakten 80 schakers in het jaarlijkse rapidtoernooi van SV En Passant in Bunschoten.
Daaronder liefst 7 clubgenoten! Er werd gespeeld in groepen van acht van min of meer gelijke sterkte. Niet helemaal juist. In groep B waar Chris in speelde zat een ratingloze speler die de organisatie voor een ander aanzag met een hogere rating. De arme ziel scoorde dan ook geen punt.

Ik begin onderaan. In groep J speelden René en Hans. Zij scoorden beiden 1 punt.


In dezelfde groep wist Felix met 5 punten zeer verdienstelijk gedeeld eerste te worden! Samen met Quinten Bonsen spelend bij SGA, een leeftijdsgenootje van onze jonge topper in de dop.


Ik sla even een clubgenoot over. In groep D speelden Szabi en Tom. Door een onderlinge remise wist laatstgenoemde Szabi net voor te blijven voor plek 2. Met de geldprijs had de schrijver dezes het inschrijfgeld en drankmisbruik plus de heerlijke kibbelingen er weer uit.


Groep B dus Chris die verdienstelijk 3,5 punt scoorde. In deze groep legde oud clubgenoot Dick de Graaf beslag op de eerste stek.
In de hoofdgroep speelde een andere oude (jonge) bekende, Tim Grutter. Hij kwam helaas een halfje tekort op de winnaar.

Maar de absolute held van Hoogland was Nije! Groep H werd zijn prooi. Met de fraaie score van 6 punten mocht hij de dikke envelop in ontvangst nemen.

Zo kwam er een einde aan een leuke schaakdag. Op naar wat mij betreft het volgende evenement. Het Hemelvaartstoernooi in Soest. Met hopelijk weer veel deelname vanuit het Hooglandse!

Verslag En Passant: Rob Duijn wint Vis-toernooi – Schaakclub En Passant