Waar moet de platte kar heen?

Geplaatst op 10-03-2024 door Tom Officier

De Zevenhuizerstraat of de Stadsring?

Afgelopen zaterdag alweer de zesde ronde van het zaterdagteam. Om 12 uur vertrokken wij uit Nieuwland naar Deventer. Pallas, de plaatselijke schaakvereniging speelt in een mooie locatie met genoeg ruimte voor zes schaakteams die daar de strijd op menig schaakbord uitvochten. Ook teams uit Veendam (bekend onder de wat ouderen onder ons van stadion De Langeleegte) en Groningen waren naar het hanzestadje aan de IJssel gereisd.

Deventer was de laatste (verre) uitwedstrijd dit jaar maar gelukkig konden we weer een zeer sterk team op de been brengen. Want gewonnen moest er worden! Ook al zijn we koploper met de maximale score, het venijnige derde van SGA hijgt ons in de nek met slechts twee matchpunten achterstand.

Na twee uurtjes spelen zei ik dat het wel weer zwaar zou worden gezien er nog weinig tekening was af te lezen op de borden, maar onze preases zei dat het nog vroeg in de wedstrijd was. Geduld is dan ook niet mijn sterkste kant. Maar niet lang daarna zag ik Szabi een stuk voorstaan en Sacha een handjevol pionnen meer geslagen te hebben dan zijn opponent. Beiden wisten dan ook te winnen. Sacha heeft nu vier punten uit 5 wedstrijden en is een belangrijke steunpilaar derhalve! Net wat beter doet Szabi het met 4,5 uit 5. Ook in het doordeweekse team van Hoogland scoort hij er lustig op los. Jaar van de grote doorbraak!
Hans wilde een keer op een lager bord spelen. Hij had wit en stond geruime tijd een pion achter maar wel voor actief spel. Dat kun je hebben met een damegambiet. Onze man dirigeerde zijn troepen richting zwarte koning die dan ook uiteindelijk mat ging. Hans netjes 4,5 uit 6 nu, meestentijds aan een hoog bord. Ook Niels kon zijn tegenstander eveneens middels een koningsaanval mat zetten! De meervoudig clubkampioen is topscorer met 5 uit 6. Klasse Niels!

U heeft wel door nu dat het best aardig ging daar in het Overijsselse. Vier punten al met nog hoopvolle stellingen op de borden van Jan, ondergetekende en de twee supersubs Chris en Stephan.
Maar voor Jan en mijzelve liggen de kwaliteiten in dit zaterdagteam niet op het bord maar (ver) daarnaast. Wij bemannen de technische commissie en onze lange brainsessies leidden tot nu toe steevast tot de gewenste resultaten. Dus beiden noteerden we een remise hetgeen toch samen weer een punt oplevert voor het team!

Tenslotte deden onze sterke invalkrachten waarvoor ze ingevlogen zijn. Winnen.
Zodoende zagen we een fraaie score van 7-1 op het wedstrijdformulier.

Maar ook concurrent SGA 3 boekte weer een soepele overwinning. De laatste ronde mogen zij en wij in De Inham strijden om het kampioenschap! Op 23 maart is deze titanenstrijd. Komt allen!