Hoogland 2 te sterk voor Denk en Zet

Geplaatst op 24-10-2022 door Tom Officier

Denk en Zet. Schaakvereniging uit Vinkeveen, voor mij onlosmakelijk verbonden met de woonplaats van nr. 14, Johan Cruyff. Zij kwamen bij ons op bezoek om in de eerste ronde tegen Hoogland 2 te spelen.
Vooral de jeugd liet zich bij ons van hun goede kant zien! Boris overspeelde zijn opponent volledig en Sacha smaakte het genoegen dat in een potdichte stelling een toren zomaar en prise geslagen kon worden.
Ook waren helaas drie nederlagen te zien. Henk verloor in het middenspel een paard en geloofde het verder wel. Wilco speelde een goede partij maar kon het jammerlijk niet belonen. Even een onoplettendheidje deed de partij kantelen in het voordeel van de Denkenzetter. Wat een rotsport kan ons spelletje toch zijn! Christiaan mocht tegen good-old Cees Samson. Een remiseaanbod werd door onze man afgeslagen. Had hij het maar aangenomen want het ging van kwaad tot erger met een nederlaag als resultaat.

Gelukkig waren nog de drie oudgedienden die het vorig seizoen als enige van dit huidige team ook dit achttal bemanden op hun qui-vive. Eddy had niet veel moeite met zijn opponent. Gedegen spel leidde tot de dikverdiende overwinning. Ikzelf moest alle zeilen bijzetten om niet onder de voet gelopen te worden. Ik bood maar remise aan maar mede de stand op de andere borden noopte mijn tegenstander tot verder spelen. Maar door een klein lichtzinnigheidje kreeg ik pardoes een gewonnen eindspel in de schoot geworpen. Vier-drie voor dus met de penningmeester nog bezig. Jan kwam twee pionnen in een toreneindspel voor maar in tijdnood leek zijn voordeel weer te verdwijnen maar gelukkig kon een vrijpion uiteindelijk het pleit beslechten en kwam de eindstand op het wedstrijdformulier: vijf tegen drie voor de onzen!
Een goede start derhalve. We zullen de punten hard nodig hebben in deze moeilijke klasse voor ons maar dit resultaat geeft hoop voor de nabije toekomst.