Te sterk voor ZSG

Geplaatst op 11-02-2024 door Tom Officier

Het gaat een spannend einde van de competitie worden voor ons zaterdagteam. Twee punten los op onze stadsgenoten SGA 3 met nog maar twee wedstrijden te gaan.

Zaterdag 3 februari konden we na 7 weken pauze, ook in verband met het TataSteel gebeuren in Wijk aan Zee enkele weken in januari, weer achter de borden kruipen. Tegenstander was het tweede achttal van ZSG uit Zwolle. Op papier geen lastig obstakel en in de praktijk bleek het dan ook een makkelijke overwinning te worden die middag in De Inham. Vooral op de laatste vier borden kwam het krachtsverschil het best tot uitdrukking. De beide youngsters en routinier Harm zorgden voor de hele punten. Sacha was als eerste klaar in een overval op de zwarte koningsveste waarin de Zwollenaar het niet meer zag zitten. Hevig mopperend op zichzelf gaf hij op. Szabi had wat langer werk om het punt binnen te halen. Zijn opponent Harry ten Klooster, hun teamleider kwam behoorlijk in de verdrukking en toen dit tot materiaalverlies leidde geloofde hij het wel.
Daar tussendoor verzilverde Harm zijn partij. Een beroerd stukoffer voor twee pionnen leidde tot niks bij onze gast en toen ook nog simpel een kwaliteit geslagen kon worden was de rest van de partij een kwestie van techniek.

Over de andere vijf partijen besteed ik twee woorden aan. Allemaal remises.

De volgende afspraak staat op 2 maart geagendeerd. Uit tegen Pallas 2 in Deventer.
Winst is wederom noodzakelijk daar promotie nog lang geen voldongen feit is!

Tom Officier