Schoolschaaktoernooi Bovenbouw

Geplaatst op 04-02-2024 door Beer Heitinga

Vrijdag 2 februari kwamen er 162 kinderen van 21 verschillende basisscholen uit de gemeente Amersfoort naar Hoogland. In De Neng te Hoogland vond de voorronde plaats van het Schoolschaaktoernooi voor de Bovenbouw van het Basisonderwijs van Amersfoort. Wederom georganiseerd door de vrijwilligers van Schaakvereniging Hoogland ondersteund door de buurtsportcoaches van Schoolsport Amersfoort.

De teamleiders kwamen met hun teams naar De Neng voor het schoolschaaktoernooi in de categorie “Bovenbouw”. De Bovenbouw staat voor de kinderen t/m groep 8 van het Basisonderwijs. Er werd heel leuk geschaakt en de kinderen hadden er duidelijk schik in. Na de uitslagen waren de tussenstanden interessant: niet alleen voor de kinderen , maar ook voor de vele ouders, begeleiders, zelfs opa’s en oma’s die aanwezig waren. In teams van 4 speelden de kinderen in poules van 6 teams onderling een competitie. Sommige teams hadden reservespelers meegenomen. Zo speelden de kinderen 5 ronden tegen elkaar. Aan het eind plaatsten de eerste twee teams per poule zich voor de finale. Er waren ook 2 poules van 7 teams. Daarvan plaatsten de eerste 3 per poule zich voor de finale. Zo plaatsten zich dus totaal 14 van de 38 spelende teams. De teams die naar de finale gaan, zijn:

 • De Regenboog I, II en III
 • De Marke 1
 • De Schaakies van de Kosmos
 • De bovenbouw van de Joost van den Vondel
 • De SchaakMatties  van de Wonderboom
 • De Malelande: The Nuggies en De Schakies
 • De VSA A
 • Drie dames en een koning van School op de Berg
 • De ASV 1
 • De Achtbaan 1
 • Het Zwaluwnest 7a

Op 9 februari gaan deze teams uitmaken wie zich Kampioen van Amersfoort Bovenbouw mag noemen. De informatie daarvoor volgt.

Alle uitslagen zijn te vinden in de bijlagen en op de site www.schakeninhoogland.nl 

 

In het Dorpshuis De Neng stonden de vrijwilligers daar weer voor ons klaar. De gehele toernooibegeleiding was in handen van de vrijwilligers van de Schaakvereniging hoogland, zijnde Stephan, Joost, Alberto, Jan, Beer, Joost, Thijs en ondergetekende.

We kijken weer terug op een levendige maar fantastische middag!

Uitslagen