Schoolschaaktoernooi Middenbouw

Geplaatst op 29-01-2024 door Beer Heitinga

Groot succes Schaken voor de Middenbouw

Vrijdag 26 januari kwamen er 136 kinderen van 15 verschillende basisscholen uit de gemeente Amersfoort naar Hoogland. In De Neng te Hoogland vond het Schoolschaaktoernooi van Amersfoort plaats. Wederom georganiseerd door de vrijwilligers van Schaakvereniging Hoogland ondersteund door de buurtsportcoaches van Schoolsport Amersfoort.

De kinderen kwamen met hun teams naar De Neng voor het schoolschaaktoernooi in de categorie “Middenbouw”. De Middenbouw staat voor de kinderen t/m groep 5 van het Basisonderwijs. In teams van 4 kinderen speelden zij in poules van 6 teams onderling een competitie. Sommige teams hadden reservespelers meegenomen. Zo speelden de kinderen 5 ronden tegen elkaar. Aan het eind plaatsten de eerste twee teams per poule zich voor de finale. Zo plaatsten zich dus 10 teams. Deze teams zijn: Team 2 Achtbaan, Kontiki 4B, Team 1 en Team 2 KInderhof, ASV 1, School op de berg met Schaakmat en De Pionnen, team 3 Aloysius, De Biezen met De Zwartwitjes en De BIeshaar met Zwaluwen 1. Op 9 februari gaan deze teams uitmaken wie zich Kampioen van Amersfoort Middenbouw mag noemen. Alle uitslagen zijn te vinden op de site www.schakeninhoogland.nl

Daarnaast was er ook nog het schoolklassement. Hierbij konden de kinderen punten scoren voor hun school (dus naast de punten voor het team in de poules). Dit als voorronde voor het landelijke BO345-toernooi. Dat kon in drie categorieën:

• Schoolteams minimaal 5 en maximaal 9 kinderen (beste 5 tellen)
  • Schoolteams minimaal 10 en maximaal 14 kinderen (beste 10 tellen)
  • Schoolteams minimaal 15 kinderen (beste 15 tellen).

In de categorie “beste 5” werd de Kinderhof kampioen; in de categorie “beste 10” werd School op de Berg kampioen en in de categorie “beste 15” werd Aloysius de kampioen. De kampioenen plaatsen zich voor de landelijke finales. Dit jaar zal de finale net als afgelopen 2 jaar in Schiedam plaatsvinden en wel op zaterdag 29 juni 2024.