Felix winnaar groep 2 GP Apeldoorn

Geplaatst op 04-06-2023 door Tessa Heeres

Zaterdag 3 juni deden Felix en Nije mee aan GP Bolwerk te Apeldoorn. Gezien de nieuwe ratinglijsten (Nije steeg wat, Felix zakte iets), was de verwachting dat zij ditmaal niet bij elkaar in de zeskamp zouden komen. Op zich fijn, want zij schaken op de vereniging al vaak genoeg tegen elkaar, en op deze GP waren er ook maar twee prijzen per groep te verdelen. Eenmaal in Apeldoorn aangekomen zagen zij dat ze toch samen waren ingedeeld in groep 2. Dan maar beide strijden en hopen op een één-tweetje op het podium aan het eind van de dag.

Dit toernooi was Felix het meest constant, hij stond na de derde ronde aan kop met 3 punten. In ronde vier moest Felix een punt afgeven aan Nije, wat maakte dat zij met ingang van de laatste ronde beide 3 punten hadden, samen met poulegenoot Alec. Felix wist zichzelf met winst op Alec in de vijfde ronde verzekerd van het podium, al was het nog afwachten of het goud of zilver werd dit keer. Zijn eindresultaat hing af van wat Nije die laatste ronde deed. Helaas voor Nije verloor hij die laatste ronde, hij eindigde met twee anderen op 3 punten dit toernooi.

Felix werd zo met 4 punten groepswinnaar en kreeg zijn bokaal uit handen van kersverse GM Thomas Beerdsen. Verrassing voor Nije en de twee anderen met 3 punten was dat er toch ook een extra prijs werd uitgedeeld voor hun mooie prestatie in deze hoge poule. Nije ontving met hen de prijs voor gedeeld derde plaats.