Externe Competitie 22/23

Geplaatst op 02-06-2023 door Joost Hooning

Het seizoen 2022/23 ligt sinds vorige week achter ons. Een seizoen zonder corona-verstoringen. Een verademing.

Hoogland speelde met één team in de KNSB-zaterdagmiddagcompetitie, met drie teams in de regionale SOS-competitie en met twee teams in de SGS-competitie. Hieronder vind je de resultaten samengevat.

teampoule uitslagmatchpuntenbordpunten
KNSB
5 DHoogland 12 van 810 MP28,5 BP
SOS
HK CHoogland 14 van 910 MP32,5 BP
1 EHoogland 27 van 84 MP21 BP
3 AHoogland 33 van 99 MP25 BP
SGS
HKHoogland 13 van 88 MP17,5 BP
2 BHoogland 23 van 78 MP12 BP

Na een aantal jaren absentie lukt het dit seizoen om weer een team te vormen voor de zaterdagmiddagcompetitie. En het lukt om op zaterdag De Inham vast te leggen voor de thuiswedstrijden. Tom Officier is de teamleider, scoort zelf 6 uit 7, en loodst het team naar een verdienstelijke tweede plaats in de poule. De onderlinge wedstrijd met de poulewinnaar, Magnus Leidsche Rijn, eindigt in 4,5 – 3,5 voor Hoogland. Dat biedt een mooi perspectief voor het volgende seizoen!

In de SOS competitie heeft Hoogland 2 het zwaar. Er zijn drie uitwedstrijden gepland op een vrijdagavond. Die avond is voor veel Hooglandspelers niet favoriet. Er zijn veel invallers nodig. Twee keer reist het team af met 7 in plaats van 8 spelers. In de laatste twee ronden gloort er nog even hoop, maar helaas, degradatie valt niet te vermijden. Daar kan zelfs een mooie score van Eddy Wigmans, 4,5 uit 5, niets aan veranderen. Volgend seizoen verder in de tweede klasse SOS.

De overige teams in zowel SOS- als SGS-competitie deden het heel goed en wisten alle in de bovenste helft van hun poule te eindigen.

In de SOS eindigt Hoogland 1 op de vierde plaats, Marco Dieleman scoort 5,5 uit 7. Hoogland 3 doet het nog net iets beter met een derde plek. Jaap Koster vindt 6 uit 6 wel een passende score.

In de SGS houdt de teamleider van Hoogland 1, Wim Velker, ons op de hoogte met passende koppen zoals “Prutsers in actie, Viertal viert feest en Viertal blijft feest vieren”. Jan Snijders blijft hieronder onverstoorbaar en scoort 6,5 uit 7.

In Hoogland 2 zorgt Maarten Joosten voor de meeste punten, 3,5 uit 6.

Al met al een seizoen met hele redelijke resultaten. En twee uitdagingen voor het komend jaar: promotie naar de 4e klasse KNSB en Hoogland 2 terug in de 1e klasse SOS!