Viertal wint laatste wedstrijd

Geplaatst op 31-05-2023 door Wim Velker

In de laatste wedstrijd in de Hoofdklasse voor viertallen heeft het team van Hoogland een ruime zege geboekt. In De Bilt werd het tegen DBC 3½ – ½ voor de onzen. Door deze uitslag zal het viertal derde of vierde worden, op 1 matchpunt van de teams die boven ons eindigen. Een kampioenschap behoorde zeker tot de mogelijkheden, maar er werden in enkele wedstrijden kostbare halfjes gemorst.

Tegen een verzwakt DBC ging het soepeltjes. Jan Snijders won in 20 minuten de kwaliteit waarna zijn vluggerende tegenstander het gelijk opgaf om op een plaats waar dat gepaster was  verder te gaan met zijn activiteit. Jan was topscorer van het team met 6½ uit zeven. Bescheiden als hij is, klaagde onze man over de geringe weerstand die hij in deze competitie had ontmoet.
Wim Velker (ik dus) had totaal geen zin en daarom met Harm gewisseld. Zo kon hij gemakkelijk remise spelen, dacht hij. Wim won een pion, Wim verloor een pion en bood toen de deling va het punt aan.
Voor Harm en Tom was er de gelegenheid een verloren seizoen goed te maken en beiden deden dat door in deze wedstrijd hun enige winstpartij van de competitie te scoren. Harm rolde na een kwaliteitsoffer de vijandelijk koning op en Tom winst de enige winstweg te vinden in een eindspel.

Dank aan een ieder en tot volgend seizoen.