Slotronde gespeeld; D3 team kampioen!

Geplaatst op 13-05-2023 door Tessa Heeres

De laatste ronde externe competitie werd gespeeld met alle onder SGS spelende jeugdteams AB, C en D gelijktijdig, te Magnus Leidsche Rijn. Ook onze Hooglandse jeugd was van de partij. Het D3 team stond bij het ingaan van deze slotronde vrij solide aan kop in de tweede klasse, maar moest om het heft in eigen hand te houden en kampioen te worden wel 1 matchpunt binnen slepen tegen hekkensluiter Kasteel Lekstroom. Onze jongens sloten de externe competitie in stijl af met volle punten en werden overtuigend kampioen. Daarmee promoveert het team naar de eerste klasse.

Afgelopen dinsdag vertelde een D5 speler enthousiast aan zijn medespelers dat voor hun team een derde plaats in de derde klasse nog tot de mogelijkheden behoorde. De D5 draaide een uitstekend seizoen, de spelers konden goed meekomen op het niveau en er werden zowel individueel als gezamenlijk veel punten gewonnen. Helaas lukte het in de slotronde niet volle punten te pakken, maar met een vierde plaats kan dit team terugkijken op een mooi eerste seizoen in de externe competitie.

De D1 had geen uitzicht meer op de medailles, maar voor dit team in de eerste klasse stond er wel kwalificatie voor het NK D teams op het spel. De vijf hoogst eindigende teams in deze klasse mogen daar aan deelnemen in het najaar. Het team won met invaller Rein, die een prachtige winstpartij speelde, wel de laatste matchpunten in de slotronde. Helaas was dit net niet genoeg voor plaatsing voor het NK teams. Het lag in deze poule ontzettend dicht bij elkaar; het D1 team loopt op een half bordpuntje het NK mis en eindigt zesde.

De D2 draaide een sterk seizoen en werd vijfde in de tweede klasse, heel netjes gedaan. Een eervolle vermelding waard is dat Sky met 16 uit 17 topscoorder is geworden van alle spelers in deze klasse. Een heel knappe prestatie!

De D4 heeft dit seizoen met beginnende jeugdschakers de eerste stappen gezet in de externe competitie van de SGS. Veel van onze jeugdleden hebben in dit team een invalbeurt gespeeld en ervaring op kunnen doen buiten de eigen vereniging. Het was niet altijd makkelijk, maar daar leer je vaak wel het meest van!

Onze C1, A2 en A1 teams moesten dit seizoen aantreden tegen veel van de top jeugdspelers binnen de SGS. Het is niet mis wat onze clubgenoten aan spelniveau voorgeschoteld kregen. Als je de ratings van hun tegenstanders bekijkt zakt de moed je soms bij voorbaat al in de schoenen! Toch blijkt ook hier maar weer dat in het schaken iedereen fouten maakt, dus ook die sterke tegenstander, en het spel niet zomaar gespeeld is. Petje af voor de mooie partijen die in deze zware poules geschaakt zijn en de punten die daarbij zijn gewonnen!

Uit betrouwbare bron vernam ik dat Filip reeds aan het puzzelen is geslagen op de formatie van volgend jaar, met iets van drie C teams, twee D teams eerste klasse en behoorlijk wat animo voor de overige (4, 5, 6 ?) D teams. Gelukkig heb je nog even de tijd Filip, het volgend seizoen extern is pas ergens in november. Voor nu kijken we terug op een mooi, enerverend en leerzaam seizoen van onze Hooglandse jeugdspelers!

D3 kampioenen Thorben, Willem, Nije en Felix
  • Agenda Junioren

  • Clubkampioenschap E teams
  • Snelschaak
  • Doorgeefschaak
  • Nationale pupillendag
  • Examens stappenmethode