Viertal mist kans op koppositie

Geplaatst op 30-04-2023 door Wim Velker

Het viertal heeft een grote kans laten liggen om in de Hoofklasse de eerste plaats te gaan bezetten. De kleinst mogelijke overwinning in de thuiswedstrijd tegen Paul Keres had die toppositie gebracht, maar het werd een gelijkspel: 2 – 2. Door dit resultaat staat het viertal nu op de vierde plaats en is de kans op het kampioenschap klein geworden.

Reeds na een uurtje spelen tekende de uitslag zich af. Jan Snijders had Eddy Faverey in dat tijdsbestek de ene na de andere pion ontnomen en toen de PK-er ook nog een stuk weggaf gaf hij op. Jan bracht daarmee zijn score op 5½ uit 6! Op dat moment stond Harm al minder en een snel stukverlies bezegelde de zaak. Ook bij Tom ging het langzaam bergafwaarts tegen de talentvolle Branco Titus. Onze man verloor?/offerde? een pion waarvoor hij ontwikkelingsvoorsprong verkreeg, maar die verwaterde, waarna Branco het plusmateriaal naar winst voerde. Restte Wim (ik dus). In een lange partij met wisselende kansen, ondanks mijn kwaliteit plus, sloeg zijn koningsaanval niet door en de mijne wel, waardoor laat op de avond toch nog een gelijkspel werd behaald. Net als in de wedstrijd tegen Hoevelaken wonnen alle witspelers.