Regiokampioenschappen goed bezocht door jeugd uit 2015

Geplaatst op 03-04-2023 door Tessa Heeres

Op 2 april deden maar liefst vier jeugdspelers geboren in 2015 van SV Hoogland mee aan de SGS Pupillendag: Jelmer, Ghor, Yoeri en Jesper (categorie G). Deze regionale wedstrijd voor jeugd werd georganiseerd bij SG Amersfoort. In totaal waren er achttien deelnemers die in zeven rondes streden om drie prijzen en om twee startbewijzen voor het NK.

De deelnemers waren goed aan elkaar gewaagd en onze jongens namen enthousiast deel aan de strijd. Niet alleen met anderen, maar ook onderling werden spannende potjes uitgevochten. Zo speelden Ghor en Yoeri een remise, won Yoeri van Jesper en Jelmer en Jesper vervolgens weer van Ghor.

Voor Jelmer uit de startersgroep was dit zijn eerste externe toernooi. Hij won heel knap twee wedstrijden en werd 15e: een mooie eerste ervaring.

Na vijf rondes stonden Ghor en Yoeri nog in kansrijke positie voor een derde plaats, maar de laatste twee potjes werden helaas door hen verloren, waardoor beiden eindigden met 3,5 punt uit zeven rondes. Hiermee werden zij respectievelijk 10e en 11e.

Jesper maakte een moeizaam middenstuk in de laatste rondes goed met twee keer winst en behaalde met 4 punten naar eigen zeggen een ‘gedeelde 4e plek’ (8e op SB-punten).

Aan de top vond er een spannende strijd plaats. Na de prijsuitreiking vond er zelfs nog een barrage plaats. Uiteindelijk gaan Douwe Lahr en Ozgur Ege Karaca vanuit deze groep naar de Nederlandse kampioenschappen. 

Voor de vier jongens van SV Hoogland was het een mooie ervaring en een gezellige dag. Voor alle jeugdleden een aanrader!

Verslag en groepsfoto door Jolijn Broekhuizen. Foto Ghor door Henk van Lingen.

Link naar verslag SGS website:

  • Agenda Junioren

  • Clubkampioenschap E teams
  • Snelschaak
  • Doorgeefschaak
  • Nationale pupillendag
  • Examens stappenmethode