Nije winnaar groep 2 Meerkerk schaakt

Geplaatst op 01-04-2023 door Tessa Heeres

Zaterdag 1 april werd het jeugdtoernooi Meerkerk Schaakt georganiseerd. Nije en Felix deden beiden mee aan dit toernooi waar werd ingedeeld in 18 zeskampen op basis van rating.

Ze werden samen in groep 2 ingedeeld, en moesten zelfs al in de eerste ronde tegen elkaar aantreden. We weten dat ze aan elkaar gewaagd zijn en volgens Nije kennen ze elkaars spel en ‘trucjes’ ook te goed omdat ze heel veel tegen elkaar spelen, zowel achter het bord maar ook online. Het werd uiteindelijk een voor beiden verdiende remise. 

Dat bleek voor Nije na 5 ronden het enige halve puntje te zijn dat hij moest afgeven. Alle ronden daarna wist hij zijn tegenstanders wel met zijn ‘trucjes’ te verrassen. Om daarover iets te verklappen, Nije heeft bij sommigen al de nickname ‘the king of sacrifice’ gekregen. In al zijn gewonnen partijen was een stuk opofferen namelijk de basis voor de winst. 

Felix was dit toernooi minder fortuinlijk en kwam niet verder dan 1,5 punt uit 5. Volgende keer beter! Met leuke partijen gespeeld, weer nieuwe vrienden gemaakt en een mooie beker rijker voor Nije was het een bezoek aan Meerkerk voor beide jongens meer dan waard!  

Nije gaat volgende week op naar het Open Arnhems Jeugdkampioenschap en voor Felix staat het NK E op het programma. Succes maar weer jongens!

Verslag ingezonden door Hans Bloemendal