Snelschaakspektakel in Hoevelaken!

Geplaatst op 26-03-2023 door Tessa Heeres

De Hooglandse jeugd was de afgelopen maanden goed vertegenwoordigd op de regionale toernooien. Zo ook op het snelschaaktoernooi dat afgelopen zaterdag georganiseerd werd door het Schaakgenootschap Hoevelaken. Maar liefst 10 van onze jeugdleden gingen daar de strijd aan in een toernooi met een speciale opzet, waarbij de schakers 4 ronden in vierkampen speelden. Totaal schaakte ieder zo 12 partijen met 7 minuten per persoon op de klok. Afhankelijk van het behaalde aantal punten per ronde kwam een speler vervolgens in een vierkamp van hoger of lager speelniveau terecht.

Aangezien alle leeftijden daarbij door elkaar speelden kwamen sommige Hooglanders te schaken tegen kinderen die een aantal jaar ouder waren. Onze zevenjarige Jesper Langbroek mocht het bijvoorbeeld opnemen tegen de twaalfjarige winnaar van de A groep en hij wist daarbij lang stand te houden! Ook Tobias van Oostveen en Felix Heeres schaakten mee in de hoogste groepen. Voor Felix liep dat in de laatste vierkamp niet goed af waardoor zijn podiumplaats verkeken was, maar Tobias schaakte zeer evenwichtig en bedachtzaam en wist in de sterke C poule de vierde plaats te behalen; proficiat met dit mooie resultaat Tobias, erg goed gedaan!

Van de overige Hooglandse jeugd deden Morris, Jelle, Jesper, Yoeri en Epke zeer goede zaken en zij eindigden knap in het linker rijtje van hun leeftijdscategorieën.

Kerwin en Perun verdienden dit toernooi een aanmoedigingsprijs; ga zo door jongens, jullie zijn goed bezig!

SV Hoogland eindigde met alle bijeen geschaakte winstpunten op dit toernooi derde in het verenigingsklassement; een heel mooie gezamenlijke prestatie van onze Hooglandse toppers!

Uitslagen per categorie:

Categorie C:

4e Tobias van Oostveen, 13e Morris Chevalking

Categorie D:

13e Jelle Tennekes, 24ste Levian van Beest

Categorie E:

8ste Felix Heeres, 10e Jesper Langbroek, 11e Yoeri Scholte, 15e Epke Kruik, 24ste Kerwin Luo, 28ste Perun Mozeiko

Voor een totaaloverzicht van alle uitslagen zie onderstaande link:

https://www.schaakvereniginghoevelaken.nl/category/nieuws/

Foto’s van Jerry Scheerder.