Oliebollentoernooi een groot succes

Geplaatst op 04-01-2023 door Tessa Heeres

Maar liefst 68 deelnemers hadden dinsdagavond 3 januari hun weg gevonden naar het oliebollentoernooi in de Inham. Sommigen met een kleine omweg langs vaste jeugdstek De Neng, niet wetende dat SV Hoogland met de senioren elders schaakt. Gelukkig wisten alle deelnemers op tijd de Inham te bereiken en konden ook de schakers die zich via een niet werkende link hadden aangemeld gewoon meedoen.

Na een korte uitleg van Ton over de opzet van het toernooi werden alle schakers ingedeeld en gekoppeld aan hun tegenstanders. Over 7 speelronden schaakte jong en oud, ervaren of beginner (of iets daar tussenin) tegen elkaar. Menig jongeling ging mee in het snelle speeltempo van senioren, ouders of meer ervaren jeugdleden, ook al hadden zij in vergelijking met hen zeeën van tijd. Er werden deze avond heel wat stukken geblunderd, onverwachte zetten gespeeld en aardig wat tegenstanders door de vlag gejaagd. Kortom; het schaken in een gemengde doelgroep zorgde voor verrassende momenten en veel schaakplezier.

Zo was er een vader die met een mix van opluchting en gêne na zijn eerste winstpartij meldde “Yes! Ik heb van een kind gewonnen!”. Een senior beaamde “ja hoe schaak je nou tegen die kinderen, je zou ze bijna laten winnen hè”! Ahum… ja misschien bijna, maar niet helemaal, toch Marco 😉

Na een zevental ronden kwamen in de drie categorieën de volgende winnaars boven drijven:

Bij de jeugd won Levon Harutunian met 5,5 uit 7. Gedeeld tweede met 5 punten werden Felix Heeres, Mees Veltkamp, Nije Bloemendal en Tim Leenaerts. Derde plaats was voor Tim Paternotte met 4,5 punt.

Bij de groep ouders, waar ook wat oudere ervaren jeugd was ingedeeld, ging de gedeelde eerste plaats met 5 punten naar Peter Das, Arjen Beijk, Mario Konst en Maxim Kooijman. Op volgorde van weerstandspunten genoemd. Tweede werd Rosa Jonker met 4 punten en de derde plaats ging naar Thijmen van Berg met 3,5 punt.

In de seniorengroep werden de punten niet gedeeld en was de uitslag eenduidig; Marco Dieleman won al zijn partijen en werd zo winnaar van de seniorengroep. Tweede werd Stephan Paternotte met 6 punten en de derde plaats was voor Robin Reichardt met 5,5 punt.

Dank aan allen die dit gezellige toernooi hebben georganiseerd en aan ieder die heeft meegeholpen! Tot slot de allerbeste wensen voor een mooi en gezond (schaak)jaar voor jullie allemaal;

Dat er maar vele briljante zetten en winnende partijen gespeeld mogen worden!