Nije en Felix in de prijzen op GP De Bilt

Geplaatst op 12-12-2022 door Tessa Heeres

Zondag 11 december ging een achttal Hooglandse jeugdleden op weg naar een drukbezet GP toernooi in de Bilt. Ruim 200 deelnemers streden er in 26 groepen om de prijzen.

In groep 24 schaakten zowel Jesper als Ghor. Jesper had een stroeve start, maar wist uiteindelijk toch 4 uit 7 partijen te winnen. Daarmee eindigde hij heel netjes vierde in zijn allereerste GP toernooi. Ghor schaakte 3,5 punt bijeen en werd daarmee zesde.

Ghor en Jesper in hun onderling duel

In groep 17 schaakte Maria een zeer knappe 5 punten bijeen. Helaas voor haar deden de nummers 2 en 3 van haar groep dat ook en zo werd Maria op basis van onderling resultaat vierde.

Maria kijkt bij Ghor en Jespers zwarte paard staat eenzaam aan de overzijde

In groep 16 ging het voor Epke niet gemakkelijk, met 1,5 punt eindigde hij daar als zesde.

In groep 9 zat Levon aan het bord en won daar 4 uit 7. Daarmee kwam hij op een gelijk aantal punten uit als de nummer 3 in zijn poule en werd er ook voor hem gekeken naar het onderling resultaat. Helaas had hij de onderlinge partij verloren zo werd Levon vierde in groep 9.

In groep 8 schaakten Nije en Felix. Nije had een vliegende start en won direct punten in zijn eerste partijen. Felix daarentegen leek net een oude stoomlocomotief die wat roestig aan de start stond; hij verloor juist de eerste 2 ronden. Nije wist met een briljante zet (echt waar, zo zegt hij het zelf, en zo was het ook) namelijk de tweede ronde van Felix te winnen. De ronden daarna kwam de oude locomotief toch nog op stoom en uiteindelijk wist Felix met 4,5 punt als derde van zijn groep te eindigen. Nije was onnavolgbaar en ging soeverein naar de winst in groep 8 met 5,5 punt.

In groep 5 werd Alex van de Hooglandse jeugd op hoog niveau ingedeeld. Met 3,5 punt werd hij netjes vierde in zijn groep.

Alex overpeinst zijn volgende zet

We kunnen als vereniging trots zijn op deze acht jeugdleden die zo strijdvaardig aan de borden hebben gezeten; Op naar de volgende GP!