Druk weekend (deel 2)

Geplaatst op 14-11-2022 door Tom Officier

The day after….

Was het vrijdagavond volle bak voor menig extern Hooglands team, de dag erna was het de beurt aan het zaterdagteam dat thuis mocht aantreden tegen En Passant 3. Enkele spelers van de gasten waren op de fiets gekomen op de dag van de altijd zeer beladen derby in het vissersdorp. Mijn tegenstander Frank Woudenberg had onder zijn sweater het shirt van de rooien aan. Frank had net zoals ik trouwens de dag ervoor ook gespeeld en droeg toen bij met een overwinning aan de keurige zege van En Passant 1 tegen Barneveld 1. Ook bij ons drie spelers die hun tweede pot binnen 24 uur zouden gaan afwerken. Szabi, Sacha en ondergetekende.

We startten met een achterstand. Maus overzag een penning waardoor de dame verloren ging. Was totaal onnodig. Maar gelukkig ging het vervolgens vrij rap. Jan was ook snel klaar. Met een fraaie torenzet op de achterste rij zorgde dat de vijandelijke toren overbelast raakte, hetgeen zou leidden tot of torenverlies of dame tegen torenruil. Ook Szabi, die de dag ervoor nog in het stof moest bijten revancheerde zich nu met een vlotte zege. En Harm overspeelde zijn tegenstander die alleen het mat kon voorkomen door een stuk te geven. Het kwartet zeges aan Hooglandse zijde completeerde ik. Frank wilde er een leuke pot van maken en offerde het ene stuk na het andere. Aangezien ik alle (mat) dreigingen makkelijk kon pareren leek onze tweede overwinning erg dichtbij te komen.
En daar zorgde Hans voor met een remise. Hans stond wel steeds wat beter en miste ergens een veelbelovende voortzetting maar vervolgens verdedigde de Spakenburger zich kranig in een gelijke loper eindspel.
De twee youngsters in ons team hadden zeker niet hoeven te verliezen. Sacha stond zelfs een kwaliteit voor maar door een paardvork ging dit voordeel verloren. En toen ging het van kwaad tot erger helaas. Ook Boris raakte ergens het spoor bijster hetgeen leidde tot stuk en partijverlies.

Maar zeker niet getreurd! De tweede overwinning is binnen en de komende wedstrijd is uit tegen medekoploper Magnus Leidsche Rijn uit Utrecht. Ook zij hebben 4 matchpunten en 10 bordpunten.

En de derby? Die eindigde onbeslist….