Avontuur E1 team na finale jeugdclubcompetitie ten einde

Geplaatst op 14-11-2022 door Tessa Heeres

In juni schaakte ons E1 team zich in het regionale E viertallen toernooi naar een knappe tweede plaats. Hiermee kwalificeerden zij zich toen voor de halve finale, welke plaatsvond op 10 september. In twee poules streden die dag 18 teams uit het hele land om een plek in de landelijke finale. Van elke poule gingen er negen teams door. Het Hoogland E1 team werd in die halve finale achtste en kon zich gaan opmaken voor de eindstrijd tegen de beste E clubteams van het land.

Op zaterdag 12 november reisden Thorben, Felix, Nije en Willem naar de Bilt, om daar de landelijke finale van de jeugdclubcompetitite te schaken. Het was een zware strijd voor de jongens, maar zij hebben zich kranig geweerd en gestreden voor de punten. En punten hebben zij zeker gepakt! In totaal behaalden zij samen 11.5 bordpunt maar helaas een stuk minder matchpunten. En juist die zijn in het teamschaken van belang om in de ranglijst te stijgen. Wanneer een speler een partij wint krijgt hij een punt. Het team met de meeste punten gaat er vervolgens vandoor met de twee matchpunten. Daar trokken onze jongens in de zeven gespeelde ronden net wat vaker dan hun tegenstanders aan het kortste eind, terwijl zij individueel afwisselend fantastisch mooie winsten boekten.

Van de 18 teams eindigde het Hoogland E1 team op de veertiende plaats, netjes tussen Moira Domtoren en DBC. Zo kwam er een einde aan dit leerzame E1 team avontuur! Over een paar weken is het de beurt aan het D1 team van Hoogland in hun clubteamfinale; veel succes D1, zet hem op!