Alex tweede op GP Giessenburg

Geplaatst op 31-10-2022 door Tessa Heeres

Zaterdag 29 oktober vond in Giessenburg het eerste SGS jeugd grand prix toernooi van dit schaakseizoen plaats. Van onze vereniging namen Alex en Felix deel in respectievelijk groep 2 en groep 3, van de in totaal 11 groepen. Op de meeste GP toernooien van onze regiobond SGS loopt het aantal groepen op tot rond de 20, maar mede doordat dit toernooi gelijk viel met het Huttontoernooi van de regiobonden was de opkomst wellicht wat minder.

Grand Prix toernooien zijn niet ingedeeld op leeftijd maar op speelsterkte.

Wat er zeker niet minder om was, was het plezier dat Alex en Felix beleefden aan uitdagende partijen tegen zeer sterke tegenstanders. Alex schaakte bedachtzaam en doordacht en pakte ronde na ronde winst in zijn groep. Hij won drie van de vijf partijen in zijn sterke zeskamp, deelde éénmaal de punten in een remisestelling en kwam slechts één keer zonder punten de partij uit. Met zijn uiterst sterke spel wist Alex zo tweede van zijn groep te worden. Een prestatie van formaat, en een welverdiend podium met een mooie beker.

Alex maakt de tekst op zijn shirt helemaal waar!

Waar Felix afgelopen maanden nog met gemak in zijn toenmalige GP groepen de winst pakte, ligt dat nu wel anders. Want doordat hij zoveel won, steeg ook zijn rating, waardoor hij in GP toernooien nu een flink aantal groepen hoger is komen te spelen. Het is mooi te zien dat hij zich staande weet te houden en zich aan het niveau van de groep optrekt. Felix eindigde in GP Giessenburg als zesde van zijn groep, met 3,5 uit 7. Dit was op slechts een halfje van wel drie ! spelers die de derde plek deelden en daar ook ieder een mooie beker voor kregen. Helaas zal Felix het voor nu moeten doen met de prijzen die hij de afgelopen maanden won!

Felix moet er nu een stuk harder voor werken!

Wil je ook meedoen aan GP toernooien? Voor een leuke schaakmiddag, om ervaring op te doen tegen spelers uit de hele regio en verder? Kijk dan eens op de website van onze regiobond: Stichts-Gooise Schaakbond (sgs-schaakbond.nl)

GP toernooien zijn heel geschikt voor alle leeftijden en speelsterkten. Het is een laagdrempelige manier om een gezellig toernooi te schaken. Bovendien zijn er per groep van acht spelers drie prijzen te winnen!

Het is daarnaast ook mogelijk om deel te nemen aan de GP toernooien van de andere regiobonden, zoals bijvoorbeeld de SGA: https://www.sgaschaken.nl