Viertal sluit goed af

Geplaatst op 31-03-2022 door Wim Velker

In drie dagen tijd heeft het eerste viertal zijn laatste twee wedstrijden afgewikkeld. Daarmee is het team in de Hoofdklasse het eerste viertal geworden dat klaar is met de competitie.

In de wedstrijden tegen DBC en Laren wonnen Eddy Wigmans en Harm Verbeek ieder twee keer. En dat was maar goed ook want aan het eerste bord leed Gert tweemaal een nederlaag. Uw scribent wist in de wedstrijd in De Bilt na een lange strijd een halfje te scoren zodat we hier een kleine zege, 2½ – 1½, konden bijschrijven.
Tegen Laren keken we om 10 uur al tegen een 2-0 achterstand aan, na een veegpartij bij Gert en geblunder van Wim. Na een lange en zeer omslachtige weg wist Eddy in de stelling K + pion tegen K iets terug te doen. Ook Harm had een lange partij, en een spannende, waarin hij, ook al in het hele verre eindspel, zijn pluspion naar Dame kon laten lopen (2 -2).

Als de competitie tot een einde wordt gebracht, zullen we ergens in de middenmoot zijn geëindigd, hetgeen redelijk teleurstellend is. Op papier waren we het sterkste team. Maar kijk eens naar de persoonlijke scores en er is veel verklaard: Gert, Tom Officier, William van de Groep (de laatste twee vielen enkele keren in): ½ – 7 (!), Wim 1½ – 4. Maar dan, keurig gedaan: Eddy 3 – 4 en Harm 4½ – 5.