Simpele zege Hoogland II

Geplaatst op 13-11-2021 door Wim Velker

In de tweede competitiewedstrijd heeft het tweede achttal simpel afgerekend met PSV/DoDO  uit Putten. Het werd 6 – 2 voor de onzen en was Harm Verbeek ook op het einde nog fris geweest dan was de uitslag nog hoger uitgevallen.

Na iets meer dan een uur spelen was het al 2 – 0. Freek had in een vroeg stadium een stuk gewonnen en creëerde vervolgens een plofmat op g2. In een in een hoog tempo gespeelde partij had William een toren meer overgehouden wat tot een eenvoudige winst leidde. Niet lang daarna beëindigden beide invallers, Joost Hadida en Henk van Diermen, hun partijen met winst, zodat we halverwege de avond met 4 – 0 voorstonden. Eddy, Tom en Harm hadden allen een pluspion; alleen Wim (ik dus) stond minder. Eddy promoveerde een zet voor zijn tegenstander en Toms aanval via de f-lijn was beslissend (6 – 0). Wim blunderde in tijdnood in een reeds moeizame stelling, waar Harm een schijnoffer des vijandelijken loper overzag waarna een Puttense pion naar dame doorliep (6 – 2).  Met Apeldoorn I staan we nu aan de leiding in 1C.

Zie stand