Kies je sport: jongeren kunnen inschrijven voor proeflessen schaken

Geplaatst op 31-08-2020 door Ton Schillemans

Wil je zoon of dochter weten of schaken iets is? Je kunt ze nu inschrijven voor proeflessen via Kies je Sport.

Verder leren schaken

In deze Kies-je-Sport cursus gaan we je Verder leren schaken. In drie dinsdagavonden leer je op een gezellige manier een leuk partijtje schaken. In deze cursus gaan we ervan uit dat je de loop van de stukken kent. Ken je de loop van de stukken nog niet? Geen punt, maar schrijf dan in voor de cursus op 24 november! 

Hier gaan we dus verder met het begrijpen van schaken en daarna spelen we partijtjes onderling tegen elkaar. Aan het eind van deze cursus kun je dus een goed partijtje schaken.

Gezellig en leerzaam

Mocht je al een partijtje kunnen schaken, ook dan ben je nu zeker welkom. Schaken bevat veel variëteiten in het spel en dan kun je dat verder leren en ontwikkelen. Ook dat doen we in een gezellige sfeer. 

In beide situaties kan je dus een partijtje schaken en weet je ook of je schaken een leuke sport vindt om meer van te weten te komen. Je kan daarna bijvoorbeeld lid worden van onze schaakvereniging.

Tot slot: schaken is niet alleen leuk; het is ook goed voor de ontwikkeling van je brein. Je leert bijvoorbeeld concentreren, nadenken, structureren en plannen.

Details

Voor deze cursus vragen we een bijdrage van 2 euro voor de drie avonden.
Dinsdagen 29 september, 6 oktober en 13 oktober van 18.30 tot 19.30 bij de basisschool De Bieshaar in Hoogland.

Je kan je inschrijven via Kies je sport.

> Ga naar Kies je Sport

Met vriendelijke groeten,
Ton Schillemans
Jeugdleider Schaakvereniging Hoogland.