Voorlopig laatste online oplostoernooi

Geplaatst op 15-05-2020 door Lars Slofstra

Maandag 18 mei organiseren we het laatste online oplostoernooi van het seizoen. Het zal een teamtoernooi zijn, zoals we dat de afgelopen jaren al in de zaal organiseerden. Doordat er nu geen ruimtebeperking is, zullen er meer teams mee doen. Het zijn er acht, waarbij ieder team zoals gebruikelijk uit 3 oplossers zal bestaan.

De deelnemende verenigingen zijn Paul Keres (Utrecht), Schaakgenootschap Amersfoort, Schaakvereniging Leusden, Geelse Schaakkring (België), Ede/ASV Arnhem, Nederlandse Bond van Schaakprobleemvrienden, en twee teams van Hoogland.

Het eerste team van Hoogland bestaat uit ons toptrio qua oplossen, Gert Reichardt, René van Nieuwenhuizen en Lars Slofstra. Voor het tweede komen uit Szabi Buzogany, Joost Hooning en Daan Baartmans. De laatste had bedankt als lid om op wereldreis te gaan. Daarvan is hij inmiddels teruggekeerd; hij is gastoplosser voor het tweede team.

Van de wedstijd komt weer een verslag op deze site.

Wim Velker