Hoogland I en II kruisen de degens online

Geplaatst op 28-04-2020 door Lars Slofstra

Maandagavond 11 mei zullen de teams van Hoogland I en Hoogland II tegen elkaar in het strijdperk treden. Niet met het gewone bordschaak – Covid-19 verhindert dat – maar in een online oploswedstrijd, een tak van de schaaksport waarmee onze club de laatste jaren behoorlijk aan de weg timmert.

Het team van Hoogland I zal bestaan uit Lucas van Mil, Marco Dieleman, Hans van Doorn, Stephan Paternotte en teamcaptain en Hooglands oploskampioen van 2018 Gert Reichardt. Lucas en Marco maken hun debuut in deze discipline.

Hoogland II komt met de huidige oploskampioen René van Nieuwenhuizen,  de winnaar van de B-groep van het vorige week gehouden internationale online oplostoernooi Lars Slofstra, Jan Snijders, Szabi Buzogany en debutant Joost Hadida.

De oplossers krijgen negen problemen voorgeschoteld die zij in twee uur moeten oplossen.

Wim Velker zal als wedstrijdleider en als selecteur van de problemen optreden.