VIERTAL GEPLET

Geplaatst op 13-02-2020

Het eerste viertal van Hoogland is vrijdagavond door Laren door de gehaktmolen gedraaid. In een spannende – jazeker! – wedstrijd wisten de onzen aan alle borden een nul te scoren (4-0). Volgens de gemiddelde bordrating was een gelijkspel een zeer waarschijnlijke uitslag, maar op één of andere wijze – schaakkracht? – vielen de punten aan Laren toe.

Het waren geen ‘simpele’ partijen. Aan beide zijden werd er hard gevochten, maar aan Hoogland-kant kwam daar ook nog gepruts bij. Jan kon een stuk winnen maar gaf wat weg . Wim kreeg vanuit de opening een gewelddadige aanval op zijn koningsstelling te verduren. Bekwaam sloeg hij deze af maar dacht toe zonder zich in de stelling te hoeven verdiepen aan een tegenaanval te kunnen beginnen. FOUT! Eddy, die om half acht de wederom plotseling uitgevallen Harm was komen vervangen,  verloor aan bord 1 van de sterke Sjoerd Drent, hetgeen geen schande was. Albert  worstelde de gehele partij met een enigszins verkrampte stelling wat zich in het eindspel met een negatieve rente uitbetaalde. (4 – 0).

Volgende keer maar wat beter.

Wim Velker