Zwaarbevochten zege Hoogland 1

Geplaatst op 19-01-2020

Stonden we na de tweede ronde in de HK A net niet onderaan, nu staan we na de vijfde wedstrijd net niet bovenaan. Wel dient aangetekend te worden dat er nog vier wedstrijden in deze ronde gespeeld moeten worden dus we zullen eind van de week wel weer wat zakken maar we doen dus gewoon weer mee!

Houten was nu onze tegenstander en het ging weer erg moeizaam, dat moet gezegd worden. Was weer erg fijn gepland deze ontmoeting, direct na de weekendvierkampen Tata Steel alwaar vier teamleden al behoorlijk moe geschaakt waren. Geen enkel van hen wist dan ook de partij te winnen tegen de Houtenaren. 

Het begon slecht voor Hoogland. Marco offerde twee torens, kreeg wel wat materiaal terug maar het bleek een kansloze missie. Niels en Tom, beiden Tata Steel gangers, speelden remise met hun tegenstander. Gelukkig noteerde Lucas de eerste overwinning. Onze kopman kwam een kwaliteit voor en dat was ruim genoeg voor het punt. Ook Gert en Chris wonnen hun partijen. Gert kwam met wit al vanuit de opening goed te staan waarna de zwartspeler weinig meer in te brengen had en Chris won één pionnetje hetgeen genoeg bleek voor het punt. Hans, die ook een zwaar weekend in Wijk aan Zee achter de rug had gaf in gewonnen stelling pardoes zijn dame weg zodat met alleen nog Stephan aan het schaken de stand op 4-3 in Hooglands voordeel kwam. Onze clubkampioen die dus nu ook zijn vierde partij in vier dagen afwerkte kreeg een kwaliteitsoffer te bestrijden maar kon de aanval toch vrij eenvoudig pareren. Maar het werd een echt tijdnoodduel waarin Stephan met ieder paard en toren nog twee verbonden vrijpionnen meer had. Helaas gingen beiden pionnen onnodig verloren zodat wij uiteindelijk via de kleinst mogelijke zege gelukkig toch nog beide matchpunten mee naar huis konden nemen.

De volgende ronde moet het echt beter als wij één van de titelfavorieten, SGA 1 thuis te bestrijden krijgen. Want anders zal een topklassering erg ver weg zijn.