We doen weer mee!

Geplaatst op 22-12-2019 door Pieter Quelle

Afgelopen maandag kwamen de schakers van De Rode Loper bij ons op bezoek. Met slechts één bordpunt togen zij weer huiswaarts naar Utrecht. Twee eerdere ontmoetingen dit seizoen met teams uit de Domstad gingen beiden verloren maar nu wonnen we met grote cijfers! Ook ons tweede achttal wist met 7-1 te winnen, uit bij Zutphen. Terwijl Hoogland 4 juist met deze uitslag het schip in ging.

Stephan opende het puntenbal. Na drie remises werd het wel tijd voor een overwinning voor de regerend clubkampioen. Stephan kwam goed uit de opening en dit leidde al snel tot stukwinst. Ook Tom  smaakte het genoegen van een zege. Actief stukkenspel compenseerde ruimschoots de materiële achterstand. Uiteindelijk leidde dit tot ondekbaar mat. Hans won ook zijn partij. Een vervelende penning leverde onze man een stuk op. En dit wist Hans keurig om te zetten in een punt. Niels speelde remise in een partij waarin niet veel spannends gebeurde. Marco offerde een kwaliteit voor het initiatief en zadelde zijn tegenstander met een hoop zwakke velden op. Dame en paard zorgde samen voor veel onheil en Marco won het ene stuk na het andere weer terug. Straal verloren speelde De Rode Loperd door tot het mat. De tegenstander van Chris dacht dat na de veertigste zet er weer tijd zou bijkomen en ging dus door de vlag. Hij dacht dat hij beter stond maar het tegendeel was waar. In de eindstelling stond Chris duidelijk veel beter. Onze kopman Lucas overspeelde Jan Prins volkomen en dit bracht veel materiaalwinst en uiteidelijk de zege. Gert kreeg een toreneindspel maar door nauwkeurig spel door zijn opponent moest hij met remise genoegen nemen.

Door deze ruime overwinning doen wij weer (een beetje) mee. Wij krijgen de top drie nog dus het kan nog een mooi 2020 worden!