TWEEDE LEGT DE KNOET OVER ZUTPHEN

Geplaatst op 10-12-2019 door Pieter QuelleHet tweede achttal diende op 9 december de verre uitwedstrijd naar Zutphen te aanvaarden om aldaar de strijd tegen het twee team van het plaatselijke Schaakgenootschap te spelen. Met drie invallers wisten de onzen tot een 7 – 1 overwinning te geraken en daarmee de hoge positie in 1C van de SOS-competitie te bestendigen. Met 6 punten uit drie wedstrijden behoeft er aan degradatie, na de onverwachte promotie van vorig seizoen, niet meer te worden gedacht, sterker er dreigt nu promotiegevaar! Maar laten we het succes wel in het juiste perspectief plaatsen. De drie overwinning kwamen tot stand tegen tegenstanders die nog allemaal NUL punten hebben! De zwaksten uit de groep, derhalve.

De wedstrijd in Zutphen was zeer eenzijdig en een verslag zou dat ook worden. Derhalve slechts de mededeling dat Harm en Jan remiseerden en dat René, Wim, Eddy, Maus, Albert en Jos wonnen.  Eddy en Wim zijn nu topscorer met 3 uit 3.

Wim Velker