Hoogland 4 start goed

Geplaatst op 14-11-2019 door Pieter Quelle

Dit jaar hebben we weer een Hoogland 4. Hoe zouden ze spelen: als nieuwkomer heb je het altijd moeilijk en is de kans groot dat je moet wennen met verliezen.

Maar de eerste twee wedstrijden hebben beide tot een 4-4 geleid. En dat mag je een heel goede start noemen!!

Een impressie van de twee wedstrijden. Jaap aan het eerste bord kreeg het twee keer lastig. De eerste keer kon hij het niet redden en de tweede keer haalde hij er een remise uit. Aan het tweede bord zit Ton, die toch daar ook al wat jaartjes mee speelt, maar bij hem ging het niet beter: ook een halfje uit twee partijen. Frank speelde de eerste keer aan bord 3 veel te snel en zag een paardvorkje over het hoofd waardoor hij zijn dame verloor en ook de wedstrijd. In de tweede wedstrijd aan bord 5 ging dat heel anders. Frank stond in het eindspel gewonnen en was nog als laatste bezig. Hij hield ons heel lang in spanning en manoeuvreerde heel behoedzaam (hij nam ruim de tijd) met zijn overwicht waardoor dat ook wel een beetje verloren dreigde te gaan. Maar gelukkig redde de vlag van zijn tegenstander het punt waardoor het ingewikkeld geworden eindspel niet uitgespeeld hoefde te worden. Daarmee hadden we de 4-4- binnen!! Richard, die voor het eerst vast in een team mee doet, won zijn beide eerste partijen. Mooi gespeeld en op het juiste moment taktisch geruild, waar door hij kon winnen.  Maarten speelde alleen de tweede wedstrijd, en hoe!! Hij hield het spel ontzettend open door de pionnen los op het bord te hebben en toch zijn tegenstander geen kans te geven. Hij trok de partij schitterend naar zich toe en zijn tegenstander vond daar wat van… (weggespeeld). Niek won zijn eerste partij uitstekend en leek dat in zijn tweede partij te gaan herhalen, maar gaf plotseling ineens een loper weg. De partij kantelde en verloor zo zijn tweede partij. Rob liet in de eerste wedstrijd een ogenschijnlijk gewonnen stelling lopen en kon nog net remise houden. De tweede partij ging verloren. Tot slot maakte Jan Kool zijn debuut in de tweede wedstrijd en haalde er een prima remise uit. Ruben de Bruin deed mee in de eerste wedstrijd en ook hij won die op een mooie wijze!