Aanstaande maandag 2e COTH

Geplaatst op 23-05-2019 door admin

Aan het tweede cluboplostoernooi van Hoogland (COTH), maandag 27 mei, doen tien spelers mee, twee meer dan vorig jaar in de A-groep. Gert Reichardt zal zijn ‘titel’ verdedigen, tegen pretenders als Lars Slofstra, René van Nieuwenhuizen, Stephan Paternotte en Jan Snijders, bekende gezichten in het Hooglandse en nationale oplosloscircuit en allemaal kanshebber voor een ereplaats. Jan en Lars zullen daarbij tot de tanden bewapend zijn, want de dag ervoor nemen zijn nog deel aan het OIOK, de Israelian Open. Gert doet daar zelf ook aan mee, evenals wedstrijdleider Wim Velker . Ook Hans Oosterhout en Henk van Diermen zijn voor de tweede maal van de partij, maar zij moeten toch als outsiders worden gezien. Spannend zal het zijn hoe de twee debutanten het er vanaf gaan brengen: ons nieuwe lid Albert Beekes en aanstormende jongeling Daan Baartmans.

Naast onze eigen leden doet er evenals vorig jaar een gastoplosser mee, uitgenodigd door Hoogland. De bekende Berry Beijer van de schaakclub Leusden zal zeker proberen zijn enigszins tegenvallend resultaat van de vorige editie te verbeteren.

Negen opgaven wachten de deelnemers, samengesteld door Wim Velker – ik dus – waarvoor zij 2 uur de tijd krijgen. Onder de opgaven zal niet de volgende zijn.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is COTH.png

Dit is een tweezet. Wit begint en geeft mat met zijn tweede zet tegen iedere verdediging van zwart. Eerst zelf proberen en NIET gelijk de computer aanzetten.

Wim Velker