HOOGLAND II NIET KAMPIOEN

Geplaatst op 08-04-2019 door Lars Slofstra

Het lukt niet. Waar anders de woorden immer soepel op de chip glijden, krijg ik nu geen zinvolle uitdrukking uit de vingers. Wat te zeggen. Vol goede hoop reisden we af naar Ede, na de Helletocht in Baarn. Als je dat overleeft ben je onoverwinnelijk, voelden we. Maar nee. Niet omdat ‘alles’ tegenzat – hooguit het verkeer – maar omdat aan menig bord winnende stellingen werden weggegeven. En zo verloren we onze laatste wedstrijd met 4 ½ – 3 ½ tegen het redelijk zwakke Ede II. Weg titel, want De Cirkel deed wel wat het moest doen, En Passant verslaan, en streefde ons voorbij.

Nee, ze komen nog steeds niet, de woorden die nodig zijn voor een luisterrijk en emotioneel verslag. Laat maar. Hans, Harm en Wim wonnen. Florian, invaller Lars – Jan ‘beklemde zenuw’ Snijders deed niet mee, maar trad wel op als wegwijzer, praatpaal en niet spelende kapitein – Wilco en de tot dan toe ongeslagen Maus verloren. Het halfje was voor Jos.

Wel waren er nog twee individuele succesjes. Wim – ik dus – werd samen met Jan-Willem Kinkel van De Cirkel topscorer van de klasse 2A met 5 uit 6. Maus werd samen met Jacques van den Berg van Ons Genoegen derde, met 5 uit 7.

Wim Velker