Geslaagd rapidtoernooi SGA door Tom Officier

Geplaatst op 30-05-2018 door Lars Slofstra

Schaakgenootschap Amersfoort bestaat dit jaar 125 jaar! Is uiteraard een hele goede reden om hier stil bij te staan. Eén van de activiteiten die georganiseerd worden om dit lustrum luister bij te zetten is een rapidtoernooi. Op een zonnige zaterdag, 26 mei togen ruim 40 schakers naar het nieuwe denksportcentrum gelegen aan de Nijverheidsweg. Voor mij meteen een gelegenheid om met het nieuwe onderkomen van onze buurman kennis te maken. Zij beschikken over een mooie ruime zaal die halverwege met een scherm gescheiden wordt. In het voorste gedeelte is de bar en eventueel kan boven ook nog geschaakt worden.
Er werd gestreden in zes groepen van acht spelers op sterkte ingedeeld. Ieder had een kwartier bedenktijd plus vier seconden per zet erbij. Van Hooglandse zijde waren vier deelnemers actief. Beer Heitinga scoorde vier punten in groep F en kwam net niet in de prijzen. Eduard Wijono, die in groep D acteerde scoorde 3,5 punt en legde net zoals Beer beslag op de vierde stek. Ikzelf speelde in de B groep. Tot en met de één na laatste ronde voerde ik (gedeeld) het deelnemersveld aan maar in de slotronde liep ik tegen mijn enige nederlaag aan. Ons oud-lid Arjan Tissink was net wat handiger in tijdnood en uiteindelijk was een gedeelde tweede/derde plaats (4,5 punt) mijn eindresultaat. En een klein geldprijsje, altijd leuk natuurlijk! Ook Tim Grutter ging niet met lege handen huiswaarts. In de sterkste groep scoorde Tim 5 punten. Goed voor de gedeelde tweede/derde stek. Hij won wel als enige van de toernooiwinnaar Lukas Boutens!
Ik heb een uitermate plezierige middag beleefd en ik zal er volgend jaar zeker weer bij zijn. En hopelijk dan met wat meer clubgenoten, het is het zeker waard!