Eindelijk winst voor viertal Hoogland 1

Geplaatst op 06-02-2018 door Pieter Quelle

Na een dramatische seizoenstart (2x verlies, 1x gelijk) is het viertal Hoogland 1 er in geslaagd thuis te winnen van koploper ZZ Combinatie 2.

Frank (met wit op bord 2) overrompelde zijn tegenstander vanaf de eerste zetten. Toen hij de zwarte koning met schaak naar een ander veld dwong, kon hij damewinst maken met een paardenvork. Zwart gaf direct op,  1-0.

Rob speelde met zwart remise op bord 3, en ook Henk slaagde er in (volgens hemzelf niet zonder geluk) op bord 4 remise te spelen. Daarmee was de stand 2-1, en alles hing dus verder af van Emile op bord 1.

Met twee doorgebroken pionnen van wit op het zesde veld van de f- en g-lijn leek hij in een volstrekt kansloze stelling. Maar na een handige zettenreeks van de dame wist hij met schaak eerst de pion op de f-lijn te verschalken.
En na een reeks behoedzame zetten van beide kanten dwong hij met een geforceerde dameruil de witte koning de dekking van de g-pion op te geven, waarmee op de 70e zet de kansen plots zelfs gekeerd leken.

Maar met allebei nog enkele minuten op de klok durfden geen van beide meer op de winst te spelen en werd een door Emile taai bevochten remise overeengekomen. Met 2½ -1½ was de eerste rondewinst  binnengehaald.

Emile Homan

 

  • Agenda Junioren

  • Geen evenementen