Prachtige wedstrijden in de Middenbouw

Geplaatst op 24-01-2018 door Ton Schillemans

Woensdagmiddag 24 januari was er weer het schoolschaaktoernooi voor de basisscholen van Amersfoort en ditmaal de Middenbouw (tot en met groep 5). Dit jaar deden er 10 teams van diverse basisscholen mee. Er werden in twee poules gespeeld en tot slot de kruisfinales. De wedstrijden werden gehouden op de basisschool De Bieshaar te Hoogland.
In de poulefase werden er vijf ronden gespeeld, waarbij er steeds één team vrij was. In poule A waren de wedstrijden zeker spannend: er vielen veel gelijkspelen en als je dan won of verloor dan was het nipt. Zo was het heel erg spannend! Vier van de vijf teams hadden zicht op de eerste twee plaatsen. Uiteindelijk haalden ze 4, 5 of 6 punten! Het team van de Horizon en van de Bieshaar 2 speelden één keer gelijk en wonnen 2 keer en werden met 10 bordpunten daarmee gedeeld 2e. Echter om door te gaan telde de onderlinge wedstrijd: die was gewonnen door de Horizon. Het team DaVinci 1 won twee keer, speelde twee keer gelijk en werd daarmee eerste in deze poule.
In poule B was het ook uitermate spannend. Hier eindigden de top 3 ook dicht bij elkaar: 5, 6 en 7 punten. Ook hier werd het team van de Bieshaar 1 derde in de poule en kwam zo ook in de kleine finale terecht. Het team Aloysius 1 won drie keer en speelde een keer gelijk en eindigde daarmee op de eerste plaats in deze poule. De Marke had een punt minder en werd tweede.
Na deze poulefase hebben we nog twee wedstrijden in de kruisfinales gespeeld om te bepalen wat de onderlinge eindstand werd. De beide kruisfinales waren spannend en de teams waren behoorlijk aan elkaar gewaagd. Van de tien kruisfinale wedstrijden eindigden er 5 in een 3-1 eindstand en 3 in en 2½ – 1½ uitslag. De andere twee wedstrijden eindigden in een 2-2. Dus de spanning bleef steeds tot de laatste partij was afgelopen. Daardoor was het niet alleen spannend wie er kampioen zou worden, maar ook alle andere plaatsen erachter. De kinderen en de ouders hebben erg genoten van de spannende wedstrijden en daar ging het natuurlijk vooral ook om!!
Team
1 Horizon
2 DaVinci 1
3 Aloysius 1
4 Marke
5 Bieshaar 2
6 Bolster 1
7 Aloysius 2
8 DaVinci 2
9 Bieshaar 1
10 Bolster 2
De eerste drie teams ontvingen een beker en ieder een medaille. Alle deelnemers kregen een vaantje.
Daarmee is er weer een fantastisch toernooi gespeeld!! Met dank aan de vrijwilligers Niek, Beer, Pieter, Jan, Alberto en Stephan.

Ton Schillemans
Jeugdleider Schaakvereniging Hoogland

  • Agenda Junioren

  • Geen evenementen