Yoeri 4e en Jesper 7e op het NK-jeugd in Spijkenisse

Geplaatst op 05-07-2024 door Tessa Heeres

Na een mooie tweede plek op de Regionale Pupillendag plaatste Yoeri zich voor de Nationale Pupillendag in Spijkenisse op 22-6. Clubgenoot en vriend Jesper werd kort voor dit toernooi verrassend vanuit een reservelijst aan het deelnemersveld toegevoegd. Het toernooi werd gespeeld in sporthal Olympia, alwaar 7 rondes gespeeld zouden gaan worden van 15 minuten p.p. met 10 sec. increment. Voor de tijd tussen deze rondes door was er veel leuks georganiseerd, zoals een springkussen, simultaan met IM Jasel Lopez, gratis popcorn en suikerspin.

Yoeri bleek al snel in topvorm te zijn voor dit belangrijkste toernooi van het jaar. Maar liefst 5,5 punten werden door hem gehaald. Verloren werd alleen van Tim Ma (met maar liefst een rating van 1835) en tegen regiogenoot David Tsoy werd het een remise. Met drie jongens met een gelijk aantal punten werd de prijsuitreiking een spannende aangelegenheid. Helaas viste Yoeri net naast het (prijzen)net. Maar 4e van Nederland worden is een groot applaus waard.

Jesper speelde de eerste wedstrijden precies ‘op niveau’. Van hogere ratings werd verloren, van lagere ratings gewonnen. Hierdoor ging hij met 4 uit 7 de laatste ronde in. Daar trof Jesper Jan Peter Liu, een tegenstander met een hogere rating, waar nog nooit eerder van gewonnen was. Groot was dan ook zijn vreugde toen deze partij leidde tot een winst. Met uiteindelijk 5 punten werd Jesper verdienstelijk 7e van Nederland.

Verslag en foto’s door Jolijn Broekhuizen