Tim scoort er lustig op los!

Geplaatst op 11-06-2024 door Tom Officier

Maandag 10 juni stond in het teken van de simultaan!
In het verre verleden kwam ooit Jan Hein Donner naar Hoogland en van recentere datum lieten bijvoorbeeld Matthew Sadler en Tea Lanchava weinig van onze clubgenoten heel.

Nu was het de beurt aan Tim Grutter. Tim, al vaker gememoreerd hier is de topspeler van Amersfoort die zijn schaakwieg kent bij Hoogland. Maar al snel ontgroeide hij onze club en is gestaag op weg om Internationaal Meester te worden.

Zeventien schakers durfden het aan om met deze kanjer de degens te kruisen, waaronder onze vier musketiers. Zo noem ik de vier grootste en zeker actiefste jeugdtalenten die onze bloeiende jeugdafdeling herbergt. Felix, Nije, Jesper en Yoeri konden echter niet stunten tegen onze gast. Hoewel Felix nog wel zeer goed voor de dag kwam en het Tim zeer moeilijk wist te maken.


Tim liep zijn rondjes en wist de ene na de andere punt binnen te halen. Sommigen waren al binnen het uur van het bord geveegd en waagden een tweede poging. Tevergeefs. Uiteraard. Maar Tim wist toch niet alles te kunnen winnen. Schrijver dezes en de penningmeester Jan snoepten Tim een welverdiend halfje af.

Het was weer een zeer geslaagde avond bij onze schaakvereniging,
Dank Tim!