FLITSENDE START TWEEDE

Geplaatst op 12-11-2019 door Beer Heitinga

Het afgelopen seizoen eindigde teleurstellend voor het tweede achttal onzer vereniging. Na een groot deel van de competitie in de top te hebben vertoefd, kon het in de laatste wedstrijd de hevig verlangde promotie bewerkstelligen. Iedereen weet hoe het afliep. Een kleine nederlaag, maar voldoende groot om ons naar de tweede plaats te verwijzen en dus geen promotie.

Nieuw seizoen, nieuwe kans en onze kans begon al voor het nieuwe seizoen. Doordat de klassen in de SOS nog  niet helemaal ‘gesettled’ zijn, werd het tweede achttal toch in de eerste klasse geplaatst. In een oostelijke afdeling nog wel. Enerzijds ‘vervelend’ want nu hebben we verre uitwedstrijden naar Epe en Zutphen, anderzijds is de tegenstand ook wat minder zwaar dan gebruikelijk.

Het team bestaat dit seizoen uit René van Nieuwenhuizen, Harm Verbeek, Florian Wouters, Eddy Wigmans, Jan Snijders, Wim Velker (ik dus), Joost Hadida en talent Szabi Buzogany. Na twee wedstrijden kan ik zeggen dat we ook dit jaar voor promotie (moeten) gaan. Het ‘moeten’ slaat natuurlijk op het gevaar dat het eerste achttal gaat degraderen zodat het tweede moet zorgen dat het toch in de Promotieklasse kan blijven spelen.
In het verre Epe tegen De Zeven Pionnen behaalden we een niet al te moeilijke 5½ – 2½ overwinning, waarbij de winstpartij van Harm – zijn tegenstander had ruim 300 ratingpunten méér – in 20 zetten een mooi begin was.
Thuis, tegen De Combinatie uit Harderwijk, kwam dezelfde uitslag op het bord. Maar hier ging het een stuk moeizamer. Weliswaar brachten Wim en Szabi de stand na ruim 2 ½ uur spelen op 2-0, maar toch zag het er naar uit dat een moeizame 4-4 het maximale resultaat zou zijn. Maar plots gingen de gasten aan een aantal borden minder goede zetten te doen, waardoor de punten in Hoogland bleven en wij nu fier koploper zijn.

Harm, Eddy, Szabi en Wim scoorden het volle pond, René bijna en Florian is met twee remises ook nog ongeslagen. En voor Joost en Jan komen er vast nog wel wat overwinningen.

Wim Velker