Teamoplostoernooi Hoogland

Geplaatst op 18-02-2019

Vorig jaar heeft onze vereniging voor het eerst een intern oplostoernooi georganiseerd. Deze nieuwe schaakvorm oogstte veel bijval.  Daarom gaan we hier mee door. 27 mei organiseren we het tweede interne toernooi – iedereen krijgt daarvoor nog een uitnodiging – maar maandag 25 februari komt er een extern toernooi. Het is een teamtoernooi, waarbij ieder team uit drie spelers bestaat. We hebben de schaakclubs Hoevelaken en Leusden uitgenodigd met twee teams van Hoogland de oplosstrijd aan te gaan. Twaalf spelers/oplossers zullen derhalve op individuele basis proberen in 2 uur negen voorgelegde problemen op te lossen. Wie als team de meeste punten scoort is winnaar.

De teams van Hoogland bestaan uit Gert Reichardt, Lars Slofstra en René van Nieuwenhuizen (team 1) en Jan Snijders, Niels Dol en Stephan Paternotte (team 2).

Wim Velker
Pieter Quelle