Hoogland in de SGS-jeugdcompetitie

Geplaatst op 31-12-2018

Naast de wekelijkse lessen en wedstrijden binnen de club op de dinsdagavond doen veel Hooglandse jeugdschakers ook mee in de SGS-jeugdcompetitie. Hierin doet Hoogland met maar liefst 9 teams van elk 4 spelers mee. Inmiddels hebben bijna alle teams hun eerste wedstrijd gespeeld. Alleen Hoogland C1 moet nog even geduld hebben tot het op 14 januari voor het eerst in actie kan komen. Hoe waren de resultaten?

In de hoogste leeftijdscategorie, categorie AB, speelde Hoogland A1 tegen Hoogland A2. Hoogland A1 was op alle borden beter dan Hoogland A2 en won de wedstrijd met 4-0. Een mooie start voor Szabi, Joost, Maarten en Daan van de A1, dat hoge ogen kan gooien in de competitie. De A2 weet nu al dat het ook volgende wedstrijd vol aan de bak moet om tegen Moira-Domtoren A1 punten te pakken.

Het C2-team van Hoogland speelde in en tegen Leusden verdienstelijk gelijk tegen Leusden C1: 2-2. Een veelbelovende start voor Joris, Mark, Mika en Pieter.

In de eerste klasse D verloor Hoogland D1 met 3-1 tegen het altijd sterke Moira – Domtoren D1. Een winstpartij van Boris op bord 1, de drie andere partijen gingen helaas verloren. Daar zat trouwens best wat bij met perspectief op meer, dus we zijn benieuwd naar het vervolg. In de tweede klasse D zijn Hoogland D2 en Hoogland D5 in dezelfde poule ingedeeld en in hun eerste wedstrijd speelden beide teams tegen elkaar. Hoogland D2 won met 4-0 en 3½-½, eigenlijk best normaal als je bedenkt dat de spelers van de D2 al meer competitie-ervaring hebben.

Hoogland D3 heeft in de eerste uitwedstrijd tegen Bussum D2 twee keer gelijk gespeeld: 2-2 en 2-2. Een mooi resultaat.

Tot slot Hoogland D4 dat uit tegen DBC D1 de eerste wedstrijd met 3-1 verloor en de tweede wedstrijd 2-2 gelijk speelde. Ook daar zijn de eerste punten al binnen.

Alle teams hebben tot nu toe de wedstrijden in de ‘officiële’ samenstelling gespeeld, dus geen invallers en geen lege borden. Dat is heel mooi en toont betrokkenheid bij je team! Alles bij elkaar een eerste ronde om met tevredenheid op terug te kijken. Benieuwd wat 2019 in petto heeft.

Wil je meer weten over de jeugdcompetitie, kijk dan voor alle uitslagen, standen en het programma voor de volgende ronden op: http://www.sgs-schaakbond.nl/?page_id=4004 .