Soepele zege Hoogland 1 op De Rode Loper

Geplaatst op 06-11-2018

Verzwakt door het ontbreken van onze topspeler Marco Dieleman speelden we in de tweede ronde van de Hoofdklasse A tegen een eveneens verzwakte tegenstander uit Utrecht, De Rode Loper. Gelukkig hebben we altijd nog Hans Wisman achter de hand, die qua sterkte uiteraard niet misstaat in ons eerste. Stephan wist als eerste een punt te noteren. In een leuke Siciliaanse partij was onze man het handigst. Hans Wisman noteerde daarna een halfje. Hans van Doorn kende weinig problemen en won via een strakke partij. Tom had het zwaar tegen Henk Dissel aan bord één. Maar gelukkig verdedigde hij zich goed waarna het punt gedeeld werd. Drie-één voor dus waarbij René al vrij vroeg een stuk had gewonnen maar op de andere drie borden van Chris, Niels en Eduard kon het nog alle kanten opgaan. René incasseerde zoals verwacht het punt en de overwinning kwam zo heel dichtbij. Maar moest toch nog wel even gebeuren natuurlijk! Niels en Eduard stonden beiden wat minder, maar we hebben Chris nog! Uiterlijk onbewogen voerde hij het eindspel met minder dan 60 seconden op de klok naar winst en werd zo wederom matchwinner! Ook in de vorige wedstrijd namelijk scoorde Chris het beslissende punt. Niels ging de boot in en Eduard boekte zijn eerste resultaat. Zijn tegenstander zag er geen heil meer in gezien de stand om zijn twee pionnen voorsprong te verzilveren. Wat resulteerde was een dikverdiende zege van 5½-2½.
We blijven dus koploper, wellicht kunnen we dat nog twee ronden volhouden. Maar in ronde vijf wacht de zeer grote favoriet Paul Keres maar dat is pas volgend jaar. Eerst nog maar even genieten van onze mooie klassering!

Tom Officier