Hoogland 3 verplettert Hilversum 4

Geplaatst op 13-03-2018 door Beer Heitinga

Met twee vingers in de neus?? Nou dat is wat overdreven maar met 6-2 winnen van HSG-4 was van tevoren niet bedacht. Om 9 uur stond het al 4-0. 
Het eerste punt werd gescoord door Laurens Kool die er niets voor hoefde te doen want zijn tegenstander kwam niet opdagen. 1-0. Wilco op bord 1 zag er ontspannen uit toen hij achter het bord plaats nam. Even wat minder aandacht voor de zaak doet hem geen kwaad. Een wilde partij, snel beslist. 2-0. Maus is in vorm de laatste tijd. Twee weken geleden nog won hij een invalbeurt in het tweede, nu maakte hij zijn vorm waar. Zijn partij staat  vermeld onder partij van de week. 3-0. En ja Szaby.  Hij kwam wat laat, gaat bescheiden zitten en veegt zijn tegenstander vervolgens van het bord. 4-0.
Szaby wordt zo goed dat hij volgend seizoen rijp is voor het tweede team. Joost Hadida kwam lachend melden dat hij een fout had gemaakt waardoor hij de kwaliteit zou verliezen maar zijn tegenstander nam de toren niet. Misschien vermoedde hij een val, of hij zag het niet. In ieder geval liep de partij gelijk op. Ik suggereerde remise aan te bieden. Dat werd meteen geaccepteerd. 41/2 – 1/2.Mooi. De winst was veilig gesteld en Joost – hij is in zijn examenjaar- kon lekker op tijd naar huis. Nog drie partijen aan de gang: Lars Slofstra (ja,ja), Jan Kok en Jaap Koster. Deze drie duurden wat langer. Lars kreeg in een gecompliceerd gevecht geen winstkansen en besloot tot remise. Lichtelijk teleurgesteld want hij vond dat hij had moeten winnen maar ik was er blij mee. 5-1. Spoedig daarna trapte Jan in goede stand in een gemene val en moest hij meteen opgeven. De eerste keer dat Jan geen punten maakt. Tenslotte verzamelde iedereen zich om Jaap en zijn tegenstander. Jaap had zijn tegenstander in de tang maar het lukte maar niet om de definitieve slag toe te brengen. Alle omstanders wisten zeker hoe Jaap moest toeslaan maar het gebeurde maar niet. Jaap deed het op zijn manier. Subtiel in het eindspel. 6-2.

Worden we nu kampioen? Nee, dat ook weer niet. Maar degraderen zullen we niet. En dat was een primaire doelstelling voor dit team.

pq