Heerlijk spannend Grandprix toernooi met weer veel deelnemers!!

Geplaatst op 19-02-2018 door Beer Heitinga

 Zaterdag 17 februari 2018 werd in basisscholen De Bieshaar en in de Biezen te Hoogland het plaatselijke jeugd Grand Prix georganiseerd. Het was de zesde in een serie van negen dit seizoen. Verdeeld over 14 groepen kruisten 110 jeugdspelers de degens. Er was toch weer een behoorlijk deelnemersveld op de been. Groep 1 was razend spannend. De eerste 3 spelers eindigden op 4 punten: Frank Woudenberg, Tom van Egmond en Peter Nitrauw. In groep 2 ging de winst naar Aarush Srivastava uit Almere, voor Joep Westerhof uit Rotterdam. Groep drie ging overtuigend naar Ralf Sterk van Moira-Domtoren. 100% werd er gescoord door Quinten van Lingen in groep 4 (eveneens Moira-Domtoren) en door Wouter Terlouw (Soester S.C.) in groep 14. 

 

Vanuit Schaakvereniging Hoogland waren we met 17 aanwezig. Hartstikke leuk voor onze schakers om weer eens te schaken tegen kinderen van andere verenigingen. Vanuit SV Hoogland deden mee: Joost van Veen, Coen Grutter, Mark Tennekes, Elise Hadida, Sven Hoekstra, Maarten Goedhart, Lucas Hardeman, Teun Beeks, Jenno Bos, Tim Paternotte, Roel van der Lit, en Jelle Tennekes. Iedereen speelde spannende wedstrijden, maar kwamen net niet in aanmerking voor een beker. Vijf spelers van SV Hoogland haalden wel een beker: In groep 5 haalde Mark Post de derde plaats; Boris Vosmer in groep 7 pakte de eerste plaats; Nout Tolboom pakte de tweede prijs in groep 10; In groep 11 haalde Marieke Hadida de 3e prijs binnen en tot slot In groep 14 pakte Axel Traa de beker van de derde plaats. Heel goed gespeeld in dit sterke veld!

 

 

Gedetailleerde eindstanden op de http://www.sgs-schaakbond.nl/wp-content/uploads/2018/02/Eindstanden-GP-Hoogland-februari2018.pdf

Met dank aan de vrijwilligers: Henk van Lingen, Stephan Paternotte, Jan Kamminga, Alberto Hadida en Pieter Quelle.

Ton Schillemans

Jeugdleider Schaakvereniging Hoogland.