Hooglanders bijten flink van zich af in simultaan

Geplaatst op 05-09-2017

Als opening van het seizoen werd er weer eens een simultaan gespeeld. Gerard had IM Dharma Tjiam (2383), de huidige directeur van de KNSB, uitgenodigd om de simultaan te geven. Iets na half 8 begon Dharma op de 23 borden. Op alle borden werden interessante partijen gespeeld en het duurde behoorlijk lang totdat de eerste partij beslist was. Dat toonde al aan dat de strijdlust groot was en dat de Hooglanders gretig zijn begonnen aan het schaakseizoen.

Uiteindelijk om 23:00, na ongeveer 40 zetten, werd besloten de overgebleven partijen te beoordelen. Met hulp van Stephan werd besloten tot een fair resultaat. Op het eind bleek Dharma 12 partijen winst, 6 remises en 5 nederlagen te hebben behaald. Een score van 65%.

Stephan, Hans Wisman, Niels, René en Lars wisten te winnen. Gerard, Niek, Henk, Ton, Gert en Ernst speelden remise.