team 2

Degelijk Hoogland 2 sterk in Zeist

Geplaatst op 15-04-2015

team 2

Degelijk Hoogland 2 sterk in Zeist

Twee weken geleden speelde het eerste team al een uitwedstrijd tegen het keurkorps uit Zeist. Het werd, met 3 invallers uit het 2e, een nipte nederlaag voor ons vlaggenschip. Nu mocht het 2e ook in Zeist proberen sportieve revanche te nemen tegen hun 2e team. Een sterk team, vergelijkbaar met Leusden, maar ja die hadden we met 4-4 laten ontsnappen. Dus we hadden er wel vertrouwen in.

 

Het krachtsverschil bleek ook klein. Op vrijwel alle borden kon het alle kanten op. Behalve op bord 5, waar uitgerekend Wilco (die de enige zege pakte tegen Zeist in het 1e) na een kwartier al een vol stuk wegblunderde. En alhoewel hij nog erg zijn best deed om tegenkansen te creëren, met een stuk minder is het zelfs voor Wilco haast niet te doen.

Hans M besloot de lange rokade van zijn tegenstander meteen te beantwoorden met een aanval over de damevleugel. Die liep echter al vroeg dood en aangezien de witte aanval over de koningsaanval ook niet echt van de grond kwam werd terecht tot remise besloten. Hans O deed hetzelfde in een partij die volgens mij de hele tijd in evenwicht was: 2-1 voor Zeist.

 

Op bord 1 was het spektakel. In een bijzonder scherpe variant van het Italiaans maakten Lars en Sergio Hernandan er een fraai schouwspel van. Net op het moment dat je dacht dat de Zeister aan het langste eind ging trekken, hij won een kwaliteit,  kon Lars profiteren van een afruil van zijn ijzersterke loper. Ineens was mat in 4 niet meer te voorkomen: 2-2.

 

Florian was vervolgens maar wat blij met remise. Hij speelde de opening erg slordig en stond slecht, maar knokte zich netjes terug in de partij en de puntendeling leek op zijn plaats. En ook Ernst remiseerde volgens mij terecht, maar die was weg voor ik het wist, dus die heb ik het niet na kunnen vragen: 3-3.

 

Twee spannende partijen nog te gaan van Eduard en Henk op 2 en 3 met op het oog de beste kansen voor de onzen. Eduard had 2 pionnen voor een kwaliteit. En opeens met een kleine combinatie won hij een stuk en konden we het eerste mp bijschrijven. Aan Henk om het af te maken en dat is hem wel toe te vertrouwen. Hij ruilde af naar een eindspel met een pion meer. Dat probeerde hij nog wel te winnen, maar de winst zat er net niet in.

 

Een knappe winst dus voor de Hooglandse reserves, die hiermee op het succesvolste seizoen ooit afstevenen. Waarschijnlijk net niet genoeg voor promotie, maar dat moet dan maar volgend jaar het doel worden!

 

  Zeist 2 1730 Hoogland 2 1697 3,5 4,5
1. Sergio Harnandan 1863 Lars Slofstra 1750 0 1
2. Wouter van der Bilt 1884 Eduard Wijono 1813 0 1
3. Bill Schuckink Kool 1748 Henk van Diermen 1767 0,5 0,5
4. Herman Hamers 1745 Hans Manuel 1693 0,5 0,5
5. Paul Govaerts 1742 Wilco Wernsen 1712 1 0
6. Raoul de Jong 1689 Ernst von Kreyfelt 1702 0,5 0,5
7. Anton de Vreede 1654 Hans Oosterhout 1642 0,5 0,5
8. Gosse Kaastra 1511 Florian Wouters 1498 0,5 0,5